Het nieuwe loslaten

 

loslaten
het nieuwe loslaten
Het niesta toe en leef.

Het nieuwe loslaten,

Wat is dat nu eigenlijk; “het nieuwe loslaten”. Veel artikelen over bewuster leven gaan over loslaten maar aan de andere kant lees je ook dat je niets vast kan houden. Loslaten betekend grofweg dat je het niet langer vasthoudt. Dan vraag ik je; “als je niets vast kan houden waarom moeten we dan loslaten?” Als een relatie los laat dan hoeven we de persoon eigenlijk niet los te laten omdat we die persoon wezenlijk nooit gehad hebben. Als je in een relatie gaat zeggen tegen je partner “je bent van mij” dan zeg je eigenlijk iets wat totaal niets met liefde te maken heeft. Je maakt je dan afhankelijk van die persoon wat grote gevolgen kan hebben mocht de relatie over gaan.

Als je door gaat hebben dat je niets kan vasthouden dan hoef je dus helemaal niets los te laten. Daar komt bij dat we vaak zien dat het loslaten niet lukt wat tot gevolg heeft dat we gefrustreerd zijn wat weer tot gevolg heeft dat we die frustratie vaak gaan projecteren op anderen. Ook creëer je veel afwijzing naar je zelf als je steeds maar wil loslaten en er achter komt dat het steeds weer niet lukt. Niet gek ook. Een traumatische gebeurtenis in het verleden mag dan wel geweest zijn maar ons brein herinnert ons er wel steeds weer aan. Het is een feit dat we dit gewoonweg niet kunnen vergeten en helemaal achter ons kunnen laten.

loslaten
het nieuwe loslaten

Wat vertellen onze emoties?

Het probleem ligt namelijk ergens anders, wat het lastig maakt los te laten. Ik heb het dan over de dingen vanuit het verleden die nog van veel invloed zijn. Het gaat namelijk helemaal niet om de gebeurtenis of de persoon. Het gaan om de emotie en de negatieve gevoelens die er achter liggen. Het is de emotie die ons beperkt in ons functioneren.

Stel, je bent zelf vreemd gegaan en je ex (die ook ouder is van je kind) heeft nog geen nieuwe partner en is boos op je en die blijft boos op je en die boosheid projecteert ze constant op jouw. Jij bent inmiddels wel gelukkig met een ander maar toch wil je haar vergeving en dat lukt niet. Wat ligt daar voor emotie en gevoel onder? Die boosheid wil namelijk iets vertellen. Dat kunnen verschillende dingen zijn zoals afwijzing, erkenning of wellicht wil je haar wel laten zien dat je bent verandert. Zij kan ook nog steeds boos zijn omdat jij het geluk al gevonden hebt met een ander. Ondanks dat jullie beide een nieuw leven hebben blijft er een spanning die alles te maken heeft met een emotie. Het vreemdgaan hoef niet eens meer aan de orde te zijn en toch kan je beide jaren in deze emotie blijven hangen.

loslaten
Het nieuwe loslaten
loslaten hoeft niet zwaar te zijn.

Dat vasthouden van een negatieve situatie zal constant stress veroorzaken en het zuigt energie. Ook zit je jezelf in de weg om weer nieuwe positieve gedachten toe te laten. Als je je dus kan losmaken van de situatie en je emoties kan aanschouwen dan ligt daar een waanzinnige verlichting op je te wachten die bevrijdend en opluchtend werkt. Het zal je rust geven en het ruimt op. Er ontstaat ruimte voor nieuwe dingen en het zal veel bevestiging geven naar jezelf. Yes, you can, Fuck it. Dan kan je echt gaan toelaten en een mooie positieve flow gaan ontwikkelen.

Veel succes….